Activiteiten in 2017

11 november 2017
 
Op 10 november 2017 ontvingen we het onderstaande bericht van Kent en Ruth Hodge. Het is een grote vreugde om als KITANDA hiervan te mogen deel uitmaken. Maar ook elk van jullie die KITANDA steunt maakt hier deel van uit … meer dan jullie beseffen! Een WARME DANKJEWEL … in aanloop van de Warmste Week, waar KITANDA geregistreerd staat als goed doel!
 
Went to three schools today. One close by, where we gave 20 new table and chair sets for children who do school on the floor. We need to supply 200 to this school, so we are doing 20 at a time, when we can. We also gave the school more exercise books.
 
Then we went to two schools that are far into the bush. This is a fertile farming area, but crisis between cattle herders and farmers has reduced the area to poverty. The crisis is over, but trade for farming goods has yet to resume. The children in these areas are affected. It?s hard to get them to lift their voices when singing. Normally, children make a loud, joyful noise, without much provocation. They are lovely kids.
 
At the first school, we looked over a new class block we helped build, and at the second school we looked over a class block we helped restore, that was falling down and dangerous.
 
Thanks to everyone who helped, going back and forward to these far centres to work, in rough weather, to deliver building materials and do the labour. Thanks also to Kitanda Charity for supplying the materials we were able to share and some of the labour for the work. The villages also supplied a lot of the materials and labour. It was a joint project. We are still returning to do more classrooms, as we are able. Thanks for all who contributed to the exercise books we are still handing out, to those who have none.
We have been angered over the last couple of days at ill-informed Christian Prayer Reports that make political mileage out of these crisis, 
 
religifying and misrepresenting what happens, instead of building unity and trust 
 
through support of the social structures on ground, that can heal and pull the society together.
Thanks Gavriel Osiwomequin Aiso Ezekiel Aiso Aiso Temitope Kristy Osekafore Muyiwa Davids Rudy Devinck Hans Denolf Mario-Angie Vansuyt and all others I haven’t added here. Blessings.
 
 
 
 
 
8 november 2017
 
Hartverwarmend om te zien dat projecten, gesteund door KITANDA, zo’n mooie resultaten opleveren. Studenten van het Vocational Centre (de beroepsschool in Wurin Alheri – Jos), brengen in praktijk wat ze hebben geleerd, ten dienste van anderen. Deze school werd gebouwd met de steun van de Provincie West-Vlaanderen en materieel en financieel gesteund door vele symphatisanten … donaties in de vorm van geld of goederen, concerten die werden georganiseerd voor fondsenwerving,… Hartelijk dank! Zonder uw steun was dit niet tot stand gebracht!
 
oktober 2017
 
Hartelijk dank aan onze Kitanda-sponsors, dankzij wiens steun we een duizendtal lesboeken, balpennen en potloden konden schenken aan kinderen van een complete school (basisschool en middelbare school) in Jos (Nigeria). Het is onmogelijk om hier alle foto’s weer te geven van de vreugde en de brede glimlachen die verschenen bij de kinderen. Hierbij toch een kleine impressie.
 
 
 
 
juli 2017
 
Getuigenis van Astrid Devinck
 
Eind juni ben ik voor een weekje richting Ebenezer getrokken om er enkele projecten op te volgen waaronder de landbouw. 
De laatste maanden heeft Ebenezer een aantal zware uitdagingen op de weg gekregen, maar hetgeen mij vooral bemoedigd heeft, is te zien hoeveel moed ze hebben om te blijven doorgaan en steeds weer opnieuw te beginnen. Hun doel blijft om Ebenezer van voedsel te kunnen voorzien en daarbij een groot deel te kunnen verkopen op de markt. De visvijvers doen het heel goed. Ze zijn een voorbeeld voor de hele provincie en dat is alvast een bemoediging voor Martha, onze manager. Haar doel is dan ook een modelboerderij te worden voor de gehele regio zodat anderen kunnen leren van de technieken gebruikt in Ebenezer.
 
De kippenboerderij was enkele maanden geleden goed gestart. Er werden eitjes en kippen verkocht. Helaas heeft de vogelgriep toegeslaan en ondanks vaccinatie en behandeling zijn een groot deel van de kippen gestorven. Ook is een er plaag rondgetrokken op de maisvelden waardoor veel mais aangetast is door een worm. Een wonder dat er in Ebenezer wel nog oogst zal zijn, want in geheel Kenia is de maisoogst een echt fiasco. De droogte speelt ook dit jaar een grote rol in de moeilijke oogst, maar we geloven dat God aan onze kant staat.
 
Een korte stand van zaken: We hebben op dit moment 4 visvijvers in Ebenezer, eentje in Tido en eentje in Ayweyo. De laatste 2 worden op dit moment gegraven. Ebenezer en Tido zijn volledig klaar om terug kippen te verzorgen, in Ayweyo moet het kippenhok nog gebouwd worden. Er zijn meer dan 6 hectare mais verbouwd dit jaar. De laatst geplante fruitbomen lijken het beter te overleven en de eerste papaya?s zijn aan het rijpen, mede dankzij nieuwe omheining die voorkomt dat de geiten van de buren ze opeten. Een groot deel sukumawiki plantjes zijn klaar om uitgeplant te worden (ze hebben de eerste weken in een soort ?nursery? kunnen groeien. Verder is er nog zoete aardappelen, maniok en enkele andere groenten op de velden aanwezig. Ze zijn volop bezig een nieuw irrigatie systeem aan te leggen om het afvalwater van het weeshuis te laten filteren door de grond en daarna te laten doorstromen in de velden. 
Verder heb ik met Clarys, de verpleegster, gekeken hoe de kwaliteit van de ziekenboeg kunnen verbeteren. We hebben haar van wat nieuw materiaal en medicatie voorzien. We zullen de ruimte ook wat groter maken en meer privacy aan de kinderen geven.
 
 
 
 
 
Iedereen was alvast heel opgetogen met mijn korte bezoekje. Ze zijn super dankbaar voor alles wat Kitanda al gedaan heeft voor Ebenezer en ze zien een echte verbetering in de kwaliteit van leven voor de kinderen. Ze hebben hoop op een betere toekomst en zitten vol idee?n om dit te helpen verwezenlijken. Ze hopen dan ook dat Kitanda verder blijft meewerken aan de toekomst van Ebenezer.
 
 
 
juni 2017
 

 

 
 
mei 2017
  
 


 

Shaffa Story


 
 
  
 
*********
 
februari 2017