realisaties Ebenezer life center

  • stabiele elektriciteitsvoorziening:

Jos Defoche van Creating power heeft de eerste grote realisatie afgewerkt in Ebenezer Life Center door met vele inspanningen de elektriciteitsvoorziening sterk te verbeteren.

  • voldoende drinkbaar water, voorzien van sanitair en recuperatie van afvalwater

Samen met de vrienden van Ayeweyo hebben we voor voldoende water kunnen zorgen waardoor de hygiëne sterk is verbeterd en er ook aan landbouw kan worden gedaan en dit op de verschillende locaties in Ahero, Ayeweyo en Tido. De watertoren werd bezorgd door de firma ministry of solar. Aquafin hielp ons ook met de recuperatie en het zuiveren van het afvalwater.

  • opstarten landbouw

Er worden groenten gekweekt, fruitbomen geplant en ook kippen gekweekt. Door het kweken van vissen wordt hun voeding meer gevarieerd.

  • herbouwen school Ayeweyo

De bouw gebeurde in samenwerking met New Life Mission en het ontwerp werd getekend door Maarten van Ingenieurs zonder grenzen. Energy Assistance zorgde voor de plaatsing van zonnepanelen en ‘de vrienden van Ayeweyo’ zorgden er voor dat het water werd afgesloten op de plaatsen waar het nodig was.

  • Intussen werd de waterzuivering van het afvalwater afgewerkt. Hierdoor kan het water na zuivering gebruikt worden voor irrigatie. Dank hiervoor aan de vrienden van Ayeweyo en Aquafin.