CFM

Kent en Ruth Hodge waren vroeger werkzaam in een Bijbelschool in Zuid-Nigeria. Zij hadden ook aandacht voor de noden van de christenen in Noord Nigeria en besloten om in Jos een Bijbelschool op te richten om de lokale pastors te steunen en op te leiden. Kort na de opstart van de school werd de streek geterroriseerd door Boko Haram, die alle voorzieningen (infrastructuur, watervoorziening, scholen,…) grotendeels vernietigde. Mannen werden vermoord als ze zich niet bij hun milities aansloten, vrouwen werden ontvoerd, velen vermoord. Boko Haram werd door het regeringsleger uit de streek teruggedrongen, maar er was een groot wantrouwen gegroeid tussen de verschillende bevolkingsgroepen wat soms leidde tot moordpartijen.

Om dit wantrouwen weg te werken was het belangrijk dat de bevolkingsgroepen elkaar weer ontmoetten. Daarom werden er op diverse locaties computerklassen gesticht waar de moslims en de christenen weer samen opleidingen kunnen volgen. Ontmoeting zorgt voor meer wederzijds begrip en minder agressie.

computerlessen

Zo groeide CFM naast Bijbelschool ook naar een organisatie die weduwen en wezen opvangt, onderwijs verschaft en gemeenschappen ondersteunt.

Meer info over CFM

Meer info over Kent en Ruth Hodge

facebook