Meer info over CFM

Christian Faith Institute Nigeria

Opgericht in 2006 door Kent en Ruth Hodge.

Doel: het ondersteunen van weeskinderen, weduwen en andere behoeftige mensen die getroffen zijn door economische, politieke en religieuze gewelddadigheden in Noord Nigeria. Op deze pagina geven we uitleg over het Christian Faith Institute in Nigeria waarmee Kitanda samenwerkt.

1.      Projecten van CFI

2.      Staf structuur van CFI

3.      Faciliteiten van CFI

1. Projecten van CFI

Christian Faith Institute is een organisatie in Nigeria die streeft naar het bevorderen van gemeenschapswaarden en ondersteuning van de gemeenschap in het noorden van Nigeria. De regio kampt met aanzienlijke economische problemen, evenals grootschalige terreur aanslagen en geweld binnen de gemeenschap tijdens de voorbije jaren, wat miljoenen mensenlevens heeft beïnvloed. CFI’s gemeenschapswerk omvat een pastorale opleiding, het stichten van kerken en missie outreach in onontwikkelde gebieden. Andere projecten zijn onder meer:

1.1   Lagere school voor kinderen: momenteel 95 kinderen

 
1.2   Een weeshuis voor behoeftige adolescenten: momenteel 200 kinderen. De kinderen in het weeshuis ontvangen lager en voortgezet onderwijs, evenals beroepsonderwijs in informatica, kledingmakerij en timmerwerk. Recente projecten ondersteunen CFI’s groeiende populatie van weeskinderen inclusief een viskwekerij en boomgaard.
 

Onderstaande foto: Gedeelte van CFI’s permanente locatie (1,7 hectare), bestemd voor viskwekerij en boomgaarden. Met behulp van gerecycleerd water van de viskwekerij worden de boomgaarden geïrrigeerd en bevrucht. CFI heeft hiervoor fondsen ontvangen van vzw Kitanda

 

Onderstaande foto: fase drie van de viskwekerij en boomgaard-project, voor dit gedeelte van 1 hectare van CFI’s locatie, bestemd voor de ontwikkeling van een commerciële appelboomgaard om fondsen te genereren ter ondersteuning van CFI’s wezen en berooide jeugd.

Foto onder: Kent & Ruth met Paul Shettima (rechts) en Silas Mallo (uiterst rechts) bij de lokale islamitische gemeenschap, Bisichi, die zich achter de locatie van CFI bevindt. Silas heeft een achtergrond als landbouwkundige en overziet de ontwikkeling van CFI’s boomgaard en viskwekerij. Silas woont op CFI’s locatie.

 

Foto onder: Ezekiel Asio is een recent afgestudeerde civiele ingenieur, heeft een terreuraanslag overleefd van de Boko Haram en is de jongere broer van CFI’s staflid Gabriel Asio. Ezekiel woont in CFI en zal de bouw en onderhoud van de visvijvers, wateropslag en irrigatie overzien. Wanneer we werken in de boomgaard met leibomen zal Ezekiel dit coördineren. Hij coördineert ook de verschillende bouwprojecten samen met zijn vrouw die architecte is. Overige stafleden en personeel uit de lokale gemeenschap zullen worden ingezet in het onderhoud, oogst, snoeiwerk … van de boomgaard. De onderstaande foto toont Ezekiel na het herstellen van wonden aan zijn hoofd, veroorzaakt door terroristen, waarbij een aantal van zijn vrienden van de universiteit werden gedood.

 
 
1.3   Educatieve ondersteuning voor de moslim gemeenschap.
 
Intussen zijn er reeds verschillende computer opleidingscentra in gebruik Ook worden er  gezondheid en welzijns-trainingscentra in islamitische gemeenschappen opgericht. Momenteel leiden we 200 studenten in computer technologie op per jaar. Op deze manier worden er ook diverse gemeenschappen bereikt met jeugd gezondheidsvoorlichting. De filosofie van deze projecten is niet alleen het onderwijzen van mensen, maar ook om interactie en herstel tussen geloofsgemeenschappen te bevorderen. 

Foto onder: computer opleidingsklas

 
1.4   Micro Finance:
 
John, de zoon van Kent en Ruth, en zijn vrouw Kay helpen ook in de organisatie. Hij heeft de landbouwco?peratie ondersteund en heeft ook de printing unit onder zijn hoede genomen. John studeerde Internationaal Recht en Ontwikkeling en onderzoekt in hoeverre door micro-financiering via CFI de armen geholpen kunnen worden. Dit betreft ook de weduwen die berooid zijn achtergelaten door rellen. Mede hierdoor zijn er honderden huizen in de buitenwijken zijn verwoest.

Foto onder: Kent staat voor een huis van een weduwe en haar kinderen. De vader is vermoord gedurende de rellen. Het huis is verwoest, samen met honderden andere huizen in de buitenwijk. Het huis is nog niet hersteld. 

 
1.5   Ontwikkeling van gemeenschappen door landbouw en kleine bedrijven:
 
De boomgaarden en viskwekerijen zijn onderdeel van dit werk. Het geeft werkgelegenheid aan lokale mensen en is ook een model voor lokale gemeenschappen voor het volgen van hun eigen ontwikkeling van de landbouw.  Een voorbeeld hiervan is de opgerichte landbouwco?peratie die zich hoofdzakelijk richt op de kleinere landbouwers en op dezen die niet op de gewone huurmarkt terecht kunnen.
Een belangrijke stap is ook het herstel geweest van het waterbekken. Hierdoor kan er ook aan landbouw worden gedaan in de droge maanden. Ook werd er een viskweekprogramma opgestart. Intussen werden er ook wat bedrijfjes (bijvoorbeeld maken van stenen) gevestigd rond het waterbekken.

Foto onder: huidige blokken productie industrie op de locatie van CFI

 
1.6   Beroepsonderwijs voor mensen in nood:
 
De school werd intussen gebouwd en er is een grote instroom van leerlingen.  De doelgroep om mensen te bereiken die door de gewelddadige omstandigheden hun opleiding hebben moeten onderbreken een job aan te leren. Dit gebeurt in verschillende richtingen; beplaasteren, timmeren, naaiwerk, herstellen gsm’s,…
 

2. CFI’s Staf structuur

CFI heeft een leidersteam bestaande uit mensen met wie Kent & Ruth samen hebben gewerkt voor tientallen jaren. CFI is geregistreed in Nigeria, met een Raad van Toezicht, bestaande uit leiders van CFI, andere leiders uit de Nigeriaanse gemeenschap en leiders van overzee. CFI wordt geleid door een staf team in Nigeria van 50 mensen.

3. CFI’s Faciliteiten: 

CFI werkt momenteel vanuit gehuurde faciliteiten in Bukuru, Jos zuid, terwijl de bouw van permanente faciliteiten gaande is op 12 hectare grond bij Du, 15 minuten rijden ten zuid oosten van Bukuru.

3.1 Gehuurde faciliteiten zijn momenteel gebruikt voor de pastorale kweekschool en pensions voor de studenten, de lagere school, onderdak voor de staf, het weeshuis en de computer-trainingcentra in islamitische gemeenschappen.  

Foto onder: ons huidige weeshuis 

Foto onder: enkele van de stafleden van CFI in de huidige bibliotheek van de gehuurde faciliteit. De bibliotheek heeft  7.000 boeken, 20 online computers en 60 studie ruimten voor studenten. 

 

Foto onder: het gehuurde hoofdgebouw en kantoor van CFI bestaande uit twee verdiepingen

3.2 Permanente faciliteiten:

De gebouwen op de 12 hectare permanente locatie zijn op dit moment een huisvestingsblok voor staf van 4 apartmenten (gereed en in gebruik), een kapel gebouw (in aanbouw), een lagere school faciliteit  (in aanbouw), een bibliotheek (in aanbouw), een boarding hostel voor vrouwen (in aanbouw) en een boarding hostel voor mannen (in aanbouw). 

De onderstaande foto toont de lagere school in aanbouw aan de rechterzijde, het kapel gebouw in het midden en het staf complex op de achtergrond. Ook is de bouw van het vrouwen hostel zichtbaar aan de linkerzijde van de foto.  Het voltooide gebouw aan de rechterkant van de foto is het beveiligings gebouw aan de grens van de locatie. Op de voorgrond kun je de geploegde aarde zien voor het inzaaien van mais. 

 

Foto onder: staf accommodatie blok. Vier drie slaapkamer flats die recent gebouwd zijn op de permanente locatie van  CFI en nu bewoond worden door CFI staf. De permanente locatie is voorzien van een boorput voor watertoevoer, een ondergronds watertoevoer, een ondergronds reservoir en een generator en solar krachtbron voor elektriciteit. 

Foto onder: zicht op de achterzijde met solar panels