update augustus 2020

De voorbereidingen voor het vullen van de container zijn gestart. We hopen dat er dit jaar nog een team naar ginds kan vertrekken voor de opbouw van de watertoren en de eerste voorzieningen.

De watertoren is reeds toegekomen en materiaal werd gecentraliseerd. De wanden voor de toiletten, pompen en zonnepanelen staan klaar om geleverd te worden. Maar…waar er voorzien was om de container te laden op 21 augustus, wordt dit uitgesteld (voorlopig?) naar 4 september. In Kenia werd de wet op invoeren van containers ook gewijzigd en moet er voor alles wat er in een container zit een conformiteitsattest aanwezig zijn. Een onbegonnen en duur werk. Daarom vroegen we via parlementslid Hon Teddy Mambwiri om voor ons een uitzondering te vragen als liefdadigheidsinstelling. Een bijkomend argument is dat we de goederen versturen ten gunste van een lokale gemeenschap. Om dezelfde reden vragen we ok een vrijstelling (of vermindering) van invoerrechten aan. Alle geld die hieraan niet moet worden besteed, kunnen we gebruiken voor het project.

Soms kom je dan ook nog onverwachte hindernissen tegen. Zo regende het binnen in de tent waar de goederen zijn gestockeerd. Dit met als gevolg dat er een aantal dozen vochtig werden. Maar een wasdraad lost veel problemen op.

Rudy en Hans waren ook aanwezig op het noord zuid evenement van de gemeente Oostkamp te Ruddervoorde. Een gezellig moment samen met andere organisaties die ook kunnen genieten van de steun van de gemeente Oostkamp.

We danken ook Christine Maertens voor de jarenlange steun (herinner ook de mooie kaarsen en de kerstmarkt) voor onze organisatie. Ze was ook een aantal jaren lid van de Noord-Zuid raad in Oostkamp. De lokale verankering in de gemeente Oostkamp (naast Jos Deforche, waar we reeds een jarenlange band hebben) wordt nu overgenomen door Paul Decuypere.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *