update mei 2020

Door het Coronavirus zijn we uiteraard wat beperkt in onze mogelijkheden, maar dit geeft ons ook de tijd om de volgende stappen te plannen.Van zodra het mogelijk is, starten we met het vullen van de container met Gerief voor Kenia. Dit zal onder meer het gerief voor de watertoren en het oppompen van het water bevatten, naast allerhande werkmateriaal en zaken die ter plaatse kunnen gebruikt worden. van zodra we deze kunnen vullen, wordt deze container opgestuurd. We hopen om dit in de loop van de maand juni of juli te kunnen doen.

Intussen is ook de missie voor het opstarten van de waterwerken uitgesteld, voorlopig naar september. Intussen hebben we de plannen voor fase 1 besproken en ook gevisualiseerd.

Voor de school die gebouwd werd in Mitsedzini door worldvision zullen we de watertonnen aansluiten aan de goten, een aantal schoolbanken meesturen met de container en de voorzieningen voor zonnepanelen opstarten.

Ook in Kenia is er een lock down. Hierdoor zijn de marktjes en dergelijke gesloten, zodat de armere bevolking niet naar hun kraampjes kunnen om hun kleine voorraad goederen te verkopen. Hierdoor zitten deze mensen ook zonder inkomen. Daarom hebben wij ook steun verleend aan de organisatie girls and boys development, waar we in Mombasa ook mee samenwerken. Hierdoor hebben ze voor een aantal gezinnen voeding en beschermingsmiddelen kunnen aankopen.

De streek rond Ebenezer Life Center wordt boven op deze problematiek ook getroffen door overstromingen. Vele gezinnen hebben hun woningen moeten verlaten en verblijven nu in de schoolgebouwen in Ahero en Ayweyo. Ook hier hebben we een bijdrage geleverd voor het herstel van hun woning, voeding, dekens en beschermingsmiddelen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *