Voorbereidingen voor de volgende stappen in Goshi

Nu ons eerste deel van het project in Goshi zijn einde nadert, staan we te popelen om de volgende stappen te zetten. Eerstdaags vertrekken wij richting Goshi om met de overheden en diverse organisaties besprekingen te voeren en de relaties uit te diepen. De verkiezingen hebben dit proces wat vertraagd. Ons doel is samen met hen in de loop van dit jaar 2 waterpoelen uit te diepen. Deze verbinden we met de locaties in Goshi en Midzedini. Dit water zuiveren we enerzijds via een filter tot drinkbaar water. Anderzijds gebruiken we dit water voor de landbouw en de aanplant van bos. Dit gebeurt hierdoor doeltreffender. We werken hiervoor altijd samen met lokale organisaties.

We bespreken ook met KMFRI hoe we het kostenplaatje kunnen verminderen. Het kweken van de black fly en cassave, waardoor minder voedsel voor de vissen moet worden aangekocht, is een optie.

Ook starten de besprekingen om verbeterde landbouw uit te rollen en de herbebossing te starten. De lokale bevolking heeft niet op ons gewacht om reeds een eerste initiatief te nemen met het aanplanten van bananenbomen, die wij voorzien hebben. Nabij de waterpans planten ze ook maïs aan. Ons werk heeft in de streek een eigen dynamiek teweeg gebracht. Dit doet deugd.

Sinds kort, kun je ons ook volgen op Instagram. We zullen je zeker op de hoogte houden van ons wedervaren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *