Bezoek van de gouverneur van Kilifi, een voetbaltoernooi, opstart kippenkweek en feest in ’t Park

Bezoek gouverneur H.E Gideon Maitha Mung’aro, Governor Kilifi County

In juni kwam de gouverneur van Kilifi op bezoek op uitnodiging van de gouverneur van West-Vlaanderen Decaluwé. Dit was eerst voorzien in de maand juli, maar door de drukken agenda van de gouverneur van Kilifi, werd dit verschoven naar de maand juni.

Bezoek Renasci

De ochtend werd gestart met een bezoek aan de firma Renasci omdat ook de recycling gedachte in Kenia ook groeit. Dhr Luc Descender gaf uitleg over hun aanpak. Deze informatie werd sterk gesmaakt door het gezelschap. De gouverneur heeft de intentie om een nieuw bezoek in te plannen om verdere samenwerking te overwegen.

Bezoek haven Zeebrugge

Uiteraard werd ook van de gelegenheid gebruik gemaakt om hen een indruk te geven van de haven van Zeebrugge. Het samenwerkingsverband tussen de haven van Zeebrugge en Antwerpen werd toegelicht. Het idee dat havens zich specialiseren en toch samenwerking was voor hen een verfrissend idee.

Na de middag bezochten we de Kiwi haven in Zeebrugge. De aanpak en de grootte van dit project gaf hun idee om op dezelfde manier te werken voor Avocado’s en andere vruchten die ze in Kenia kweken. Een mogelijkheid die nog moet rijpen, maar die voor hen een opportuniteit kan zijn.

Ondertekening MOU

Hierna reden we naar het Boeverbos, waar we uitgenodigd waren door de Provincie West-Vlaanderen. De ideale locatie voor de ondertekening van de MOU (memorendum of understanding). Hierbij wordt de samenwerking tussen vzw Kitanda en de county Kilifi voor de aanleg en uitdieping van 2 waterdammen bekrachtigd. Hierbij was de geduputeerde de Bethune getuige. Hij gaf ook toelichting over de grote inspanningen die de provincie doet voor ondersteuning van projecten over de ganse wereld.

Ontvangst door stad Brugge

Als slot werden we nog ontvangen door Stad Brugge op het stadhuis. We werden er verwelkomd door schepen Mieke Hoste, schepen van toerisme. De aanpak hiervan in Brugge werd met veel interesse opgenomen door de aanwezigen.

Ook in Goshi gebeurt er iets

In een vorige blog werd verteld dat er goals werden gemaakt. Er werd onlangs een toernooi gehouden tussen de verschillende scholen in de omgeving.

Na de viskweek, die nog verder moet worden verfijnd, starten we met een volgende activiteit : kippenkweek. Dit kan ook uitgroeien naar een nieuwe economische activiteit. Naast werkgelegenheid, helpt dit ook in eigen voorziening. Daarom werd er reeds een opleiding gegeven naar aanpak toe. Ze bouwen intussen ook een kippenhok onder leiding van een deskundige, die hen ook begeleidt in het kader van kweek, ziektes, voeding ed. We kijken uit naar de resultaten van dit project.

Feest in ’t Park

Zoals elk jaar zijn wij aanwezig op het feest in ’t Park in Brugge. Een gelegenheid om ons project aan anderen voor te stellen. Het is ook altijd een ontmoeting met andere organisaties. Doordat de zon aanwezig was, was de opkomst dit jaar zeer groot.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *