Werk achter de schermen

Er gebeuren geen grootse dingen in de laatste periode, maar vele kleine zaken werden afgewerkt of verder opgevolgd. In alle stilte werken we achter de schermen. Een aantal deelprojectjes hebben we in samenwerking met onze vrienden van stichting Dumari kunnen realiseren. Zo hebben we een antwoord kunnen geven op de vraag van de scholen. We zorgden voor voetbalgoals en wat sportuitrusting.

Een tijdje terug hadden we een gesprek met de organisatie LifeStraw die bereid was om twee waterfilters te bezorgen. Jesse van de stichting Dumari, die ook mee was op onze laatste bezoek, volgde dit op. Deze waterfilters werden intussen bezorgd aan 2 scholen. Zo hebben zij ook toegang tot gefilterd, drinkbaar water. De kinderen en leraars werden aangeleerd hoe ze deze toestellen kunnen gebruiken.

Ook de vrienden van Ayweyo zitten niet stil

Dat we er niet alleen voor staan, maakt ons sterker. Uiteraard hebben we onze coördinator ter plaatste, Steven, die ook bij bovenstaande activiteiten betrokken was. Ook de groep ‘vrienden van Ayweyo’ zit niet stil. Zo organiseerden ze onlangs een spaghetti avond, waarbij er een 150-tal ingeschrevenen waren. Het was een leuke avond, waarbij de aanwezigen uitleg kregen over de projecten. Intussen plannen ze een volgende missie naar Goshi, waarschijnlijk in november.

geslaagde avond georganiseerd door de vrienden van Ayweyo
geslaagde avond georganiseerd door de vrienden van Ayweyo

We voeren intussen ook vele gesprekken met diverse organisaties, zowel in Kenia als hier. Het viskweekprogramma bouwen we verder uit en we zetten de eerste stappen (in afwachting van het uitdiepen van de waterdammen) voor landbouw.

We kloppen ook op diverse deuren om onze financiële slagkracht te verhogen, zodat we de bevolking ter plaatse extra kunnen helpen.

Ook met de ‘county of Kilifi’ zijn de gesprekken verder gezet in verband met de ‘memorandum of understanding’, ook MOU genoemd. Volgende week komt de gouverneur met een aantal verantwoordelijken op bezoek in Brugge. Op dat moment ondertekenen we de overeenkomst. Dit zal ons project in een versnelling brengen. Uiteraard brengen we verslag over dit bezoek.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *