Eerste viskweek in Goshi, medisch centrum afgewerkt in Nigeria, pomp op zonnepanelen in Ebenezer.

Nu de eindejaarsfeesten er aan komen en de cadeautjestijd aanbreekt, kun je ons ook helpen zonder dat het je iets extra kost. Als je online producten koopt,deze firma aangesloten is bij Trooper en de bestelling doorgeeft via Trooper, geven zij ons een deeltje van je aankoopbedrag.

Intussen is het team met Willy, Cecile en Yvan actief in Kenia. Zij bezochten eerst Goshi. Hier plaatsten ze de watertoren. Ze verhogen ook het debiet van de pomp. De eerste visvijvers zijn intussen gevuld. KMFRI (Kenya Marine Fisheries Research Institute) is hierbij onze lokale partner. Zij geven de opleiding en zorgen voor de overdracht van kennis. Een groep kreeg de mogelijkheid om gelijkaardige projecten te bezoeken en kreeg een rondleiding in hun onderzoekscentrum. Voor velen de eerste keer dat ze hun dorp echt verlieten. Het waterdepartement leverde ook de eerste watertonnen. Een begin van de concrete samenwerking.

Er zijn bij Ebenezer Life center al een tijdje problemen met de pomp. Er is ook regelmatig stroomuitval, zodat er niet kan gepompt worden…. Willy en zijn team hebben er de pomp vervangen omdat deze niet goed was hersteld en niet compatibel is met zonnepanelen. Ze plaatsten er ook zonnepanelen. Met het geld die ze hierdoor uitsparen, kunnen ze in de toekomst zelf een batterijsysteem aankopen. Hun nieuws die we krijgen, is zeer positief.

In Nigeria, Wurin Alheri, is het ziekenhuis quasi afgewerkt. Het dak ligt er op en binnenin wordt er volop geplaasterd en gevloerd. Het gebouw moet tegen eind november gereed zijn. In december is er namelijk een grote conferentie. Het gebouw dient dan als slaapplaats. Alle pastors die er een opleiding kregen, zijn uitgenodigd. Ze willen hen bemoedigen in de moeilijke leefomstandigheden waarin ze werken. In januari verhuist het medisch centrum dan van de tijdelijk locatie naar het nieuwe gebouw.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *