Veel werk achter de schermen maar ook op het veld.

We hebben een drukke maand september achter de rug. Om de projecten te laten groeien zijn er centjes nodig. Dit vraagt veel dossierwerk. Er is niet alleen het opstellen van subsidieaanvragen, maar dan nadien dienen ook de nodige rapporteringen te worden bezorgd. Een paar personen dragen dit werk, maar ze staan er niet alleen voor. Zo is onze laatste aanvraag gedragen door velen. Om onze draagkracht te verhogen, hebben we omtrent ons Goshi project een stuurgroep opgericht. Deze stuurgroep omvat mensen die advies willen geven op basis van hun kennis uit studies en werkervaring. Sommigen hebben kennis van bosbouw, anderen van viskweek en dan weer iemand anders weet meer van landbouw. Voor ons verrijkend en voor de bevolking ter plaatse een mogelijkheid om verder te groeien. Anderen hebben ervaring met het opstellen van dossiers en maken tijd vrij om onze ontwerpen te lezen en advies te geven.

Maar… zo’n subsidies financieren maar een deel van de kostprijs. Er wordt van ons als organisatie altijd verwacht dat we zelf een substantiële bijdrage leveren. Zo zijn we afhankelijk van onze sponsors om het saldo te kunnen ophoesten. Dit saldo loopt dikwijls op tot 30%. Daarom nogmaals bedankt aan iedereen die ons in al die jaren hielp. Je kunt je niet inbeelden welke impact deze bijdrage heeft op mensen die in veel moeilijkere omstandigheden moeten leven. Dank zij jullie kunnen we mensen die bijna breken, weer laten opleven.

Ter plaatse zit men ook niet stil. Het water comité, samen met Steve Omondi ons aanspreekpunt ter plaatse, doen mooi werk. Toiletten worden opgebouwd, de visvijvers zijn aangelegd en nabij de school van Goshi wordt er een waterbekken uitgegraven om het regenwater op te vangen als de regen komt. Ze willen met dit water een groentetuin aanleggen en ook wat fruitbomen planten. Van al deze werken hebben we foto’s ontvangen wat ons extra motivatie geeft.

Intussen zijn we ook een paar keer naar buiten kunnen treden. Zo was er een tentoonstelling in Damme, Art Reflections, waren we aanwezig in Ruddervoorde en was er een expositie in Diksmuide. Ook werd ons gevraagd door Provincie West Vlaanderen (die we zeer dankbaar zijn voor hun steun) om voor het VLIZ ons waterproject in Nigeria toe te lichten. Een taak die Mario ten harte nam.

Eind deze maand vertrekt weer een team naar Goshi die intussen ook ons project Ebenezer Life Center zal bezoeken. In Goshi is het de bedoeling om eens een stand van zaken te geven. Ook zal de watertoren rechtgezet worden en de goten geplaats worden aan de school in Goshi. Bij Ebenezer Life Center is het ook de bedoeling om een stand van zaken te geven, zonnepanelen te plaatsen voor de pomp en wat herstellingen te doen;

En… na het grote succes van de wijnavond vorig jaar en de vraag om dat opnieuw te doen, kunnen we u melden dat wij dit jaar terug een wijnproefavond doen op 10 december. Dit keer met Argentijnse wijnen. Verder nieuws volgt nog.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *