Ondanks de verkiezingen, werkt men in Goshi verder.

Iedereen is met vakantie of heeft zijn vakantie er net op zitten. Maar wij zitten intussen ook niet stil. Hier in België werken we achter de schermen naarstig verder. In Goshi werkt men de deelprojecten verder af

We zitten ook niet stil

Zoals we in een vorig bericht aangaven, is de leider van New Life Mission, papa Gunnar, jammer genoeg overleden. Rudy heeft ons vertegenwoordigd op deze begrafenis. Dit was ook een moment om voor het eerst kennis te maken met de nieuwe voorzitter David, de zoon van Gunnar. Intussen zijn er al verschillende gesprekken met hem gebeurd om de samenwerking in de toekomst te optimaliseren.

Op 9 augustus zijn er verkiezingen geweest in Kenia. Voor ons is het afwachten tot er wat meer duidelijkheid is. Dan kunnen we onze besprekingen hervatten en ons project op een concrete manier verder zetten. Dan kunnen andere waterpoelen uitgediept worden en we dit water verder verspreiden naar de gemeenschapen.

De website is onderhevig geweest aan verschillende hacking pogingen. Voorlopig gelukkig zonder erg. Een groter probleem is de pest van Spam. We werden hierdoor overspoeld( meer dan 300 per dag), maar het plaatsen van een anti-spam filter lijkt dit euvel op te lossen. Hopelijk verliezen we hierdoor ook geen berichten van mensen die ons echt willen bereiken.

Er zijn hier ook leuke acties ontstaan. De school ‘de Torteltuin’ heeft de opbrengst van de open bar, tijdens de rapportbesprekingen, aan ons geschonken. Eén van de leerlingen (Lente) had van ons project gehoord en dit voorgedragen. Zo hebben we 8 bankjes kunnen kopen. Voor ons lijkt dit een klein gebaar, maar voor hen is dit een wereld van verschil. Dit betekent niet meer op de grond zitten…..

schoolbankjes geschonken door de school de ‘Torteltuin’

De mensen in Goshi zitten ook niet stil

In Goshi werkt men ook gestaag door. De verluchtingsbuizen in de toiletten werden geplaatst. De deuren van de toiletten werden ook van een laagje verf voorzien.

schilderen van de toiletdeuren

De drinkbakken voor de dieren zijn gemaakt. Deze worden reeds volop gebruikt. Voor het gebruik van dit water dienen de eigenaars van de dieren een bijdrage te betalen. Dit is voor hen terug een bron van inkomsten en kan dienen om toekomstige kosten op te vangen. Door de droogte komen er echter ook ongenode gasten drinken. De olifanten hebben ook deze bron van water ontdekt. Dit is niet zonder risico en daarom werd er contact opgenomen met het wildlife department om iets aan dit probleem te doen. We moeten vermijden dat ze de viskweekvijvers bereiken en vernietigen. Ook de bevolking loopt gevaar. Via bijkomende lampen probeert men deze dieren ’s nachts op afstand te houden.

Elk gezin heeft ook kleine jerrycans ontvangen voor drinkbaar gezuiverd water. Op deze manier beperkt de kans op contaminatie. Om het verbruik van het gefilterde water te beperken (voor de rest is er zout water beschikbaar) krijgt elk gezin een aantal jerrycans naar verhouding van het aantal leden in dit gezin.. We filteren dit water via een ‘Paul’ filter. Hierdoor kunnen het aantal ziektes ten gevolge van onzuiver water, verder worden teruggedrongen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *