Pauzeknop voor Goshi betekent niet stilzitten

Door de recente verkiezingen in Kenia, is het noodzakelijk om in Goshi voor ons de pauzeknop in te drukken. We hadden graag de onderhandelingen voor het uitdiepen van de waterpoelen opgestart, maar er wordt ons geadviseerd om dit pas begin volgend jaar te doen.

Goshi

Daarom komt er de laatste tijd wat minder nieuws van ginds, maar toch zitten ze niet stil. Door de nabijheid van olifanten, op zoek naar water, werd er extra verlichting aangebracht. In de watertroggen wordt er altijd water voorzien. Dit is uiteraard interessant voor het vee, maar hierdoor komen de olifanten niet nabij de viskweekvijvers.

Dat de aanwezigheid van olifanten niet zonder gevaar is, blijkt uit het feit dat er reeds 1 inwoner werd vertrappeld.

Er heerst momenteel terug een grote droogte in de streek. De klimaatverandering kan ginds zeker niet meer ontkend worden. Uit nieuwsberichten over deze streek, blijkt dat het aanwezige zout water, zijn invloed heeft. Er blijkt namelijk in de omgeving van Goshi minder vee sterfte te zijn dan in de rest van de streek. Maar de noodzaak om de waterpoelen uit te diepen en zo voor een langere periode zoet water te voorzien, wordt dringend. We hopen na de besprekingen begin volgend jaar, dit te kunnen aanpakken. Doordat de omstandigheden in het nieuws zijn gekomen, komt er ook hulp van grote organisaties zoals Worldvision en Us aid. Hierdoor kunnen de symptomen van de droogte worden aangepakt, maar blijkt weer dat een fundamentele aanpak meer dan nodig is. Als er van de bevolking een noodkreet komt voor iemand die deze hulp niet ontvangt, dan voorzien wij voor ondersteuning via de chief.

We zitten niet stil

We hebben een tijdje terug ook de opbouw van een kerkje gesteund. Intussen is deze opgebouwd en onder dak. Bij nieuwe fondsen wordt ook de voer betegeld. Voor deze mensen is dit terug een teken van hoop.

Hier in België zitten we intussen ook niet stil. Zo zijn er met New Life Mission een aantal besprekingen geweest, om onze toekomstige samenwerking te verbeteren. We zijn er van overtuigd dat we elkaar kunnen aanvullen en versterken. De eerste verkennende gesprekken over een gezamenlijk project werden reeds gezet. Eenmaal dit concreet zou worden laten we dit zeker horen.

We hebben ook Jesse ontmoet, die enorm getroffen was door onze aanpak in Goshi. Hij wil ons met zijn organisatie Dumari ook financieel ondersteunen. We kijken hier ook zeker uit naar deze samenwerking uit onverwachte hoek.

We hebben ook onlangs een Algemene Vergadering gehad, waarbij we de nieuwe statuten hebben voorgelegd. Zo voldoen de statuten ook aan de nieuwe wetgeving. Eerstdaags worden deze dan ook neergelegd. Via Margot, de dochter van Rudy, kregen we een vraag om steun voor Oekraïne. Tym, Iemand waarmee ze heeft gestudeerd, levert voedselpakketten, kachels, dekens,… aan de mensen die er moeten overleven in hun kapot geschoten woningen. Hij heeft zijn wagen op de moeilijk bereikbare wegen stuk gereden. Hij had dringend nood aan een nieuwe, tweedehandse, wagen. We hebben hem hierin gesteund, zodat hij terug mensen in moeilijke omstandigheden kan helpen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *