Technisch team aan het werk. Eerste fruitbomen worden aangeplant.

Ons technisch team, Willy, Yvan en Cecile, vertrok eind november voor een tweetal weken naar Goshi. Ze leveren zoals altijd prachtig werk. Het elektriciteit systeem is op punt gezet. Doordat het eindelijk nog eens regent, is ook de verbinding naar het waterbekken afgewerkt. Het water wordt nu opgepompt naar de waterinstallatie in Kavunzoni. Dit zoet water is drinkbaar door de zuivering via de Paul filter. De rest van het water dient voor irrigatie. Dit is het systeem dat, na het uitdiepen van de waterbekkens, zal uitgerold worden in de andere gemeenschappen. Alle werken gebeurden uiteraard niet probleemloos. Maar dank zij de ondersteuning op afstand van Lucas en Ayton van ministry of Solar en de inzichten van Willy, werd alles in goede banen geleid.

Samen met de bouw van toiletten, zal de aanwezigheid van zoet water leiden tot een beter welzijn voor de bevolking. Het geeft hen ook extra mogelijkheden tot economische ontwikkeling in een groenere omgeving.

Regen betekent waterpret voor de kinderen.

waterpret bij regen

Maar door de aanwezige toiletten, is het risico op contaminatie sterk verminderd. Dit wordt ook bevestigd in dit gesprek met de lokale bevolking. De statistieken wijzen uit dat de gevallen van malaria en andere buikinfecties sterk zijn verminderd.

Door de aanwezigheid van water gaan er ook meer kinderen naar school..

Door de regenval en de aanwezigheid van zoet water planten we de eerste fruitbomen aan. Deze bomen werden geschonken door de kinderen uit de zondagsklas van Evangelische Kerk De Hoeksteen te Ieper, basisschool SLHD Basisschool De Lenaard te Dudzele en de Basisschool te Westkapelle. Het is leuk dat ook deze kinderen bewust zijn van de lokale situatie. Hun inspanningen maken voor hen een groot verschil. We zien er al naar uit om de eerste oogst te kunnen tonen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *