Update november 2020

We blijven maar bezig op vele vlakken. Dit maakt het soms moeilijk om jullie correct te blijven informeren. Daarom eens per project waar we mee bezig zijn.

Ebenezer Life Center

In overleg met Ebenezer life center, proberen we, samen met New Life mission een duidelijke richting te bepalen waar we met de landbouw naar toe willen. Hiervoor overleggen we regelmatig via zoom. De bestaande landbouwactiviteit blijven we ondersteunen omdat deze essentieel is.

Een andere samenwerking is de steun voor de heropstart van de economische activiteit in de omgeving. Dit via een beperkte financiële steun die wordt terugbetaald en het vormen van een buffer om toekomstige ‘rampen’ te kunnen opvangen. Dit wordt door Ruth en Tommy besproken met de lokale mensen.

overleg heropstart economische activiteiten
overleg aanpak heropstart economische activiteiten.

Op gebied van het onderwijs is er overleg om de werking te verbeteren. Anderzijds, in samenwerking met iemand van de universiteit van Harvard, verduidelijken en optimaliseren we de leerprogramma’s..

Noord Nigeria

In Noord Nigeria, bij Christian Faith ministery hebben ze drukke tijden achter de rug. De Bijbelschool werd verhuisd binnen de eigen muren. Er werden weer een aantal ontheemde kinderen opgevangen ten gevolge van nieuwe conflicten. Intussen gaat de bouw van het medisch centrum verder; We hebben, naast de steun voor het medisch centrum, hen ook wat financiële steun toegezegd om de opvang van de kinderen mogelijk te maken.

We mogen ook wat toelichting geven over het project van de dam bij een activiteit van de provincie West Vlaanderen, wat toch een goed gevoel geeft.

Goshi

In afwachting tot een bezoek mogelijk is voor het project in Goshi, zitten we niet stil. Klaarblijkelijk lukt het niet om een vrijstelling te krijgen voor de keuring van de goederen en voor invoerkosten. Daarom hebben we beslist deze piste te verlaten en zullen we alles gereed zetten voor de keuring en het transport. Een gigantische papierwinkel die Mario, Willy en Yvan prachtig aanpakken. Dit betekent ook de goederen weer uitladen, laten keuren en weer inladen. Tijdelijk gaan we een tent zetten van de scouts van Beernem, waar Johan voor gezorgd heeft.

Om het probleem van het zoute water uit de boorput optimaal te kunnen aanwenden, worden ook een aantal alternatieven bekeken. Een mogelijkheid is om het water te gebruiken voor viskweek en het restwater aan te wenden voor zilte landbouw. Bijgevolg zijn er voldoende uitdagingen op ons pad. We zijn benieuwd waar we uiteindelijk zullen eindigen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *