Nieuws uit Nigeria over het hospitaal

Een van onze projecten in Noord Nigeria is de opbouw van medische voorzieningen. Zo bouwen wij ginds een medisch centrum. Dit gebeurt met de hulp van vele sponsors (waaronder provincie West Vlaanderen en Oever). We kregen onlangs een filmpje toegestuurd die ons nog meer motiveert om hier mee verder te gaan. Neem er eens de tijd voor om dit te bekijken. De medische nood in Noord Nigeria is enorm. Dank zij jullie hulp kunnen we hen helpen.

Ten gevolge van onregelmatigheden tussen de Fulani en de lokale bevolking in de buurt, zijn er weer veel slachtoffers gevallen. Een aantal van deze kinderen, die hierdoor wees zijn geworden werden door CFM (de organisatie waar we mee samenwerken) opgenomen. Hiervoor werd extra financiële hulp gevraagd om deze noden te kunnen bekostigen. We hebben hiervoor ook een bijdrage gedaan.

Bemoedigend is ook dat de aanpak van de landbouw echt vruchten begint op te leveren. Ze oriënteren zich zo veel als mogelijk naar bio landbouw. De dieren van de lokale Fulani (rondtrekkende veehouders) verblijven buiten de kweekperiode op hun landerijen. Zo bemesten ze de grond. De visvijvers leveren ook schitterend resultaat op. Na het vangen van de vissen wordt het water gebruikt voor bemesting van de gronden.

Ook het vocational center draait op volle toeren. Hun handboek over vredevol samenleven ‘peacebuilding’ zal gebruikt worden als handleiding om te gebruiken in de scholen in de omgeving. Dit boek wordt gedrukt in hun drukkerij, wat een zeer grote opdracht wordt en misschien een volgende stap naar winstgevendheid van dit deelproject.

Hun verhaal kun je ook volgen via hun nieuwsbrieven.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *